Új bölcsi és új otthon

A beszoktatás 3. napján már másfél órát maradt ott Domi egyedül, nem volt odáig érte. Aznap még együtt ebédeltünk, persze akkor már bohóckodott. Ha anya ott van, semmi gond. Csütörtökön ugyanez, csak nélkülem ebédelt. Pénteken jókedve volt, nem sírt, evett, igaz, kevesen is voltak. Vidám volt mikor érte mentem, ebéd közben elmagyarázta Adri óvónéninek, hogy ha megeszi az ebédet, olyan nagyra nő mint apa és olyan nagy lesz a lábija, mint apának. És megetette Adri nénit.

Azért biztos attól is elfáradt, hogy minden reggel egy óra volt majdnem oda az út, aztán hazafelé is ugyanez.

Szombaton egész nap pakolás, estére sikerült is szinte mindent átpakolni. Domi élvezte a nagy sürgés-forgást, a kamiont, a rokonokat, jól el is fáradt. Vasárnap is még visszamentünk kicsit pakolni, voltunk a kedvenc játszóházunkban a Sugárban, aludt egy nagyot. Igazából a költözés nem viselte meg, és az sem, hogy új helyen vagyunk, teljesen jól fogadja ezt a dolgot. Tegnap vissza sem akart menni a régi házba, közölte, hogy ő megvár engem az autóban.

Igazából fura, de a bölcsivel is így van. Minden reggel közölte, hogy az új bölcsibe menjünk, ne a régibe. Aztán pénteken, mikor vittünk virágot Petra néniéknek, nagy hisztit nyomott, hogy nem akar bemenni a régi bölcsibe. Aztán persze nem akart eljönni sem, mindenkitől elköszöntünk, mindenki Domitól, azért fájt a szívem, mert én meg voltam nagyon elégedve velük, szerették is Domit, szerintem Domi is őket, mert mondogatta, hogy szereti Zita nénit, Erika nénit, Petra nénit, no meg a Marcsi által főzött finom ebédet is. :)

Hétfőn kicsit reménytelennek tűnt a dolog. Domi nem is ébredt jól, nem akart bölcsibe menni és ott maradni sem, kapaszkodott belém, pedig csak másfél órát volt megint. Valahogy nem volt jó napja. Lehet a szeles idő miatt is, vagy a hétvége, a fáradtság, költözés, vagy ez mind együtt sok volt. Viszont kedd óta úgy tűnik minden oké. Csak reggel van kicsi pityergés, de utána játszik, eszik, alszik rendesen. Még kedden én altattam el, de szerdán már ahhoz sem kellettem, minden rendben volt. Kedden mentem érte délután, el sem akart jönni, nyomta a köröket a motoron, Márkkal és Bendivel szó szerint tomboltak, Domi "megtanította" őket a visítozós motorozásra, csinálták a hangulatot. Minden délután ez van, motorozik vadul, aztán ugrál egy sort a trambulinon. Tornatermezni is szoktak, van egy nagy dühöngő szoba, ott őrjönghetnek főleg rosszabb idő esetén, meg tornáznak, ma Domi állítólag azt is nagyon nyomta. Ebéd előtt mindig kicsit énekelnek, mondókáznak, hangszerekkel játszanak, Katica néni gitározik, rajzolnak, festenek, stb. Minden héten egy adott téma alapján. Ősztől, ha jön a ronda idő, a sószobában is játszanak majd, hátha így kevesebbet lesznek betegesek. (de már felfedeztem egy jó kis sóbarlangot nem messze innen, csekkoljuk majd, van jóga is http://www.solampas.hu/sovilag :)))

Tegnap szülinapoztak, tortáztak, lufiztak az egyik kislány szülinapja alkalmából. Ma állítólag Domi volt az egyetlen, aki adott puszit Adri néninek a szülinapja alkalmából. :)

A bölcsi mellett mennek a vonatok, ez Dominak nagy élmény, mert most nagyon vonat mániás. Minden vonatot megnéz, és jön is elég sok. 

Lesz izgő-mozgó torna heti 2x, ma volt a felmérés az egyéni fejlődési tervhez, persze Domi hozta a formáját és rosszcsontkodott, toronyépítés helyett rombolt, stb., azért néha hajlandó volt szót is fogadni Laurának. :)  

és holnap már péntek, vége a második hétnek. :)))