Szösszenetek

Domi nagyon készül a szülinapjára. Szokta mondogatni kissé mismásolva, hogy 'boldog születésnapot', és hogy 'Bartha Domi 2 éves'. :) és énekelgetni szokta Halász Judit szülinapos nótájából a refrént, néha kissé bizonytalanul, de az egészet elénekli a maga módján. Ha megkérdezem, hogy milyen tortát szeretne, csokisat is és túrósat is szeretne... :) 

A héten, amikor mentem érte a bölcsibe, mindig odajött, átölelte a nyakamat, közölte, hogy (Domi) szeret és csak szorított magához. :)  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Reggelente mikor felébred, feláll az ágyon és közli: "Domi felébredt". Nagyon édes :)

Csokifüggő: közli, hogy "csokitojáááás" és ha azt "elvitte a cica", jön a "naaaagy csoki" és ha az sincs, a "pici csoki" :) előbb-utóbb eléri a célját... :)

Fáradhatatlan az ágyon ugrálásban: képes egy órán át csurom vizesre ugrálni magát: "ugrááás", "bukfenc", "táncizok", "forgás", "anya is' felkiáltásokkal...

Sokszor furcsa bohóckodást vág le, ezeket tuti a bölcsiben szedi magára ...

Imád legózni. "legózzunk, építsünk házikót, magas tornyot".

Szóltak a bölcsiben, hogy ne vigyek neki cumisüveget, mert egyáltalán nem használja, még alvásnál sem. csak pohárból iszik. JUPPÍÍÍÍ! már csak itthon kéne elhagyni alvásnál a cumisüveget...

És már nem is írják be a füzetbe, hogy mit eszik, mert úgyis mindent megeszik, nem válogat, jó étvágyú. (Menü meg kint lóg a falon).

Kimentünk a játék nagykerbe farsangi szerkót venni. Sikerült is találni egy pingvines rucit. (Sajna mostanában nem arról szól az életem, hogy magam fessem/ragasszam/vágjam/varrjam a gyerek farsangi öltözékét, talán jövőre). Kb. a fél játékboltot berámolta Domi a bevásárlókocsiba, úgy kellett mindent visszacsempészni (kivéve ezt-azt persze). Kifelé még bement a játszórészbe, aztán mikor jött a 20éves "néni" takarítani a porszívóval, Domi ordítani kezdett. Először azt hittem, azért, mert oda akar menni, de aztán láttam, hogy inkább bazira fél. Úgyhogy gyorsan leléptünk. (pedig itthon a nagyon hangos porszívóval egész nap takarít)

 Lehet megint jön a foga. Elég sokszor megébred éjjelente és megint bull-dog effektus van.

Jött ma a redőnyös, leült árajánlatot számolgatni, rajzolgatni. Domi közölte: "Bácsi rajzol. Török basát" :)

Múltkor lenyúlt tőlem egy kis zacskó tésztát és beleöntötte a kis lábasába, hogy "Domi tésztát főz". Főtt is a tészta pár napig, amíg ki nem borult a földre. Mondtam Dominak, hogy várjon, felseprem. Mire odaértem, felporszívózta és közölte a porszívó tartályára mutatva, hogy "tészta ott van. porszívó tele". Uh. :)

Orrszívásnál mindig közli, hogy "egyedül". Lerendezi magának a dolgot, aztán mutogatja fűnek-fának az az orrszi-porszit, hogy "nagy fikusz, ott van". "eeeeekkora nagy" :) 

A héten voltunk azon a fotózáson, amit nyertem tavaly. Előtte még volt időnk, beültünk egy mekibe. Domi természetesen csokis fánkot óhajtott és ezt keverte egy kis majonézes krumplival.

Kíváncsi voltam, mennyire lesz döcögős a fotózás. De nem volt. Domi 1 mp alatt felfedezte a lakást és egész jól bírta 1 órán át, mindent megvizsgált, felfedezett, igazából csak arra kellett figyelni, hogy maradjon a kamera "össztűzében", a háttér előtt, a célszerszám előtt/mellett/tetején és benne. És ne csak a popóját mutogassa, hanem a csinos kis pofiját is. :) Képek 2 hét múlva lesznek letölthetők. 

A bölcsiben is volt fotózás a héten. Lehet majd rendelni bögrét, naptárt, stb.

 

És volt farsang. Próbáltam megbeszélni Domival hogy farsang lesz és Petra néni ráadja a pingvines rucit. Ahogy a képeket néztem, nem nagyon komálta a dolgot. Azt mondták, a pingvin "fej" zavarta, így le is vették róla. Pedig így nézett ki Kisbogár pingvinként:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Most hirtelen ennyi szösszenet jutott eszembe.

Ja, nekem pedig a tegnapi röntgen szerint végre nincs arcüreggyuszim. Dokibácsi megdicsért. :)