Ormi

Az éjszaka mondjuk úgy, fárasztó volt, Domi sokszor megébredt és sírdogált, nem nagyon értettük mi van. 1-2x mondta és mutatta a popóját, ezzel sem tudtam mit kezdeni, csak találgatni. Elszaladtunk vele a doktornénihez mert a mi dokibánk szabin volt. Megijedtem, hogy nem -e a lázmérőzés sértette meg neki a beleit, bár a pelenkamegtöltésnél nem nagyon volt gondja a napokban, főleg, hogy ment a hasa a bogyótól. Dokinéni azt mondta, hogy a tüdő okés, takonykórt kezeljük porszívóval és orrspray-vel, kapjon köptetőt, viszont mostmár a másik füle is gyulladt, úgyhogy kell még neki fülcsepp meg infralámpa. Írt fel még fenistil cseppet is. Popó-témában azt mondta, hogy nem lehet olyan könnyen felsérteni a végbelet (mint ahogy egyes könyvek riogatják az embert), inkább csak a sok hasmars miatt lehet neki kellemetlen. Remélem tényleg csak ennyi, mert ma is kesergett a popója miatt. 

Szuper: tehát most így néz ki  a repertoár:

antibiotikum napi 2x, kajától függetlenül

antibiotikum miatt normaflore megy a piába, napi 1-2x

fenistil csepp napi 2x, kaja előtt kell

halixol köptető, napi 2x, kaja után bő folyadékkal

orrszívás előtt sterimar, utána nasivin, bár ez utóbbi csak reggel-este

Emellett kellene még napi 3x mindkét fülbe füllcsepp + 3 óra elteltével infralámpa. Na, ezt a részt még nem próbáltuk. El nem tudom képzelni, hogy Domi 5-5 percig a fülcsepp után fekve maradjon egy oldalon... és hogy a lámpa ne idegesítse. vagy az, hogy vattát dugok a fülébe. mert így kellene...

este még megy az itókába neki multikid, cebion és béres csepp.

a homeo bogyót mellőzöm :) örülök, ha a fentieket meg bírom jegyezni és bele tudjuk imádkozni a gyerekbe.

Ma már kevésbé folyt az orra és kevesebbet is köhögött (velem ellentétben, aki a tüdejét is majd kiköpi és takonykóros lettem). étvágya gyatra és az ivást sem viszi túlzásba. Az orrát viszont nem engedi szívni, csak ő csinálhatja magának, de jól csinálja, úgyhogy hagyjuk neki. Csak néha túlzásba viszi már a témát :)

Viszont ma Domi elvitte magával a rendelőbe (plüss) Ormit is, hogy őt is vizsgálja meg a dokinéni, mert ahogy ő mondta, Orminak fáj a hasa... Ez azzal a pozitív következménnyel járt, hogy Domi nem sírt a rendelőben, pedih kellett várni, és bent is csak arra az 1 percre sírt, amíg dokinéni meghallgatta a tüdejét. Megint kapott matricát is, úgyhogy bőszen dobálta a puszikat a dokinéninek. Szóval köszönjük Ormi!