Mátra túra

Pénteken este felmentünk a Mátrába, Magdi nagyinak van ott hétvégi háza, Fallóskúton, Mátraszentimre közelében. Elég későn indultunk, mert én hezitáltam a "menés"-en, hogy Domi nem lesz -e betegebb, meg fáradt is voltam a pakoláshoz, de a végén összeszedtem magam és kb. másfél-két óra pakolászás után elindultunk, apa nagy örömére ezzel a mókás látvánnyal:

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelzem, 2 azaz kettő napra mentünk:-) kellett a porszívó is, hátha kell szívni Domi orrát. Meg a babakocsi és az összes többi cucc. Kicsit nehezen tudom megmagyarázni apának, hogy teljesen mindegy, hány napra megyünk, vannak dolgok, amiket muszáj vinni, csaktöbb napra, mennyiségben kell több, pl. ruhából. Persze mindig felmerül a kérdés, hogy mi lenne, ha több gyerekünk lenne, kisbuszt vennénk?:-)

Szombaton korán keltünk, apa ment a Mátrabérc bringatúrára, reggel fél 7-kor indultunk át Sirokra, ahonnan a túra indult, hogy mi visszahozzuk az autót. Nagyon szép volt korán reggel az erdő, ahogy a nap első sugarai megvilágították. Miután hazamentünk, reggeliztünk, aztán Domi viszonylag korán bealudt, mivel nem aludta ki magát az éjjel. Aludt vagy 4 órát, én is csatlakoztam hozzá, aztán ebéd, jókedv, nagy séta a napsütésben, megnéztük a helyi Mária kegyhelyet az erdőben, persze többször fel kellett sétálni a lépcsőn Domival, meg az egészet körbejárni. Aztán uzsi után értementünk apáért Szurdokpüspökibe, utána otthon Domi szokás szerint felfedezte a konyha örömeit:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Domi nagyon happy volt, teljes felpörgés volt, apa meg teljesen kidőlt a bringatúrától.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Másnap reggeli után, miután Domi átrendezte a házat:

 

 

 

 

 

 

 

  mehetnéke lett, így elindultunk Parád felé autóval, aztán találtunk egy kirándulós völgyet, ami kissé hasonlít a Szalajka völgyhöz, csak jóval rövidebb, de nagyon szép volt az erdő.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az idő csodaszép volt, jó meleg, Domi nagyon élvezte a sétát:

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

      

  Aztán ebéd időre hazamentünk, Domi persze csak kint volt hajlandó lenni a kertben (sikerült egy kullancsot lebányászni a cipőjéről, bah), annyira jól érezte magát, nem lehetett bevinni a házba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 pláne amikor Magdi legújabb szerzeménye, Jonathan (édes 2 hónapos írszetter) is előkerült:

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 Ő Jonathan: